RSS Feed

april, 2012

  1. Gelukskind

    april 25, 2012 by Arenda

    GELUKSKIND

    Thema: Metamorfose.

    Het kleine meisje staart bedremmeld naar de kringen in het water waar zojuist haar popje naar de bodem is gezonken. Ze had het alleen maar boven haar hoofd laten rondzwieren. Daarbij was het uit haar handje losgeschoten en in de modderpoel beland. Wellicht kan ze voorzichtig het water inlopen en de pop redden. Het is dichtbij, slechts een paar stapjes verwijderd.

    Met haar blik onafgebroken gericht op de bestemde plek, zoekt ze resoluut, voetje voor voetje, naar houvast. Dan stuit ze op iets en bukt zich om te pakken waarvan ze denkt dat het haar pop is. Ze valt voorover. Krabbelt dan met de pop in haar handje parmantig overeind. Ze zijn onherkenbaar.

    Thuis maakt mama opgelucht de metamorfose ongedaan.

    April 2012        Onder pseudoniem Arenda

    Gepubliceerd op de site 120 woorden.  120w.nl

     

     


  2. Zoete wraak

    april 17, 2012 by Arenda

                   

    Verward leg ik de telefoon neer. Rillingen golven in op- en neerwaartse bewegingen over mijn lichaam. In luttele seconden trekt het verleden razendsnel aan mij voorbij. Het rampzalige huwelijk met de man met wie ik sinds enkele minuten een date heb. De opluchting toen ik na de scheiding  mijn leven eindelijk weer nagenoeg normaal kon voortzetten. De euforie over mijn herwonnen vrijheid die me deed belanden in een onenightstand met, wat later bleek desastreuze gevolgen. De totale ineenstorting…

    Na al die jaren herkende ik die nasale, slepende stem onmiddellijk en hij had nog steeds dezelfde, bijna verslavende, uitwerking op mij.

    Het vervolg op dit verhaal staat in mijn bundel:  Verhalen om nooit te vergeten.

     


  3. Waan en werkelijkheid

    april 16, 2012 by Arenda

    WAAN  EN  WERKELIJKHEID

    Thema: Metamorfose.

    Als kind al droomde ze ervan een beroemde filmactrice te worden. Ze trouwde een rijk man die al haar wensen vervulde. Niets was te dol. Er was slechts één restrictie: de ingrepen moesten haar verfraaien. Dus kreeg ze de ogen van Charlize, de neus van Paris, de mond van Angelina en de kin van Jennifer.

    Nu geeft manlief een groot feest ter ere van de vervolmaking van zijn droomvrouw. Het eindresultaat is ook voor hem een verrassing.

    De deur gaat open. Trots schrijdt ze naar binnen, in volle glorie.

    Er gaat een schok door de aanwezigen. Haar trekken zijn in volstrekte disharmonie.

    De echtgenoot reageert slagvaardig. ‘Welke man hier kan zeggen dat hij met vier filmactrices tegelijk de liefde bedrijft?’

     

    April 2012     Onder pseudoniem  Arenda

    15-04-2012 Gepubliceerd op de site 120woorden     120w.nl