RSS Feed

mei, 2012

  1. De onvoltooide ..

    mei 11, 2012 by Arenda

      Het was niet het eenvoudigste lied van Schubert, dat ze had gekozen om op de feestelijke schoolavond te zingen. Een oudere leerling had haar begeleid op weg naar een hopelijk succesvol optreden en hij nam tevens de pianopartij voor zijn rekening.

    Dagelijks hadden ze het lied ingestudeerd totdat ze beiden voldaan waren over het resultaat. Schubert zou tevreden zijn geweest.

    Slechts  haar verkoudheid zou mogelijk een vlekkeloze uitvoering in de weg kunnen staan.  Desondanks begon ze vol goede moed aan de uitdaging en hoopte in stilte dat het lied zou klinken zoals Schubert het had bedoeld.

    Het vervolg op dit verhaal staat in mijn bundel:  Verhalen om nooit te vergeten.

     


  2. Latent talent

    mei 2, 2012 by Arenda

                          

    De vrouw keek er niet van op toen haar man op de dag van zijn pensionering aankondigde dat hij zich de rest van zijn leven wilde bezighouden met de kunst van het schrijven. Jarenlang had hij in zijn functie als administratief medewerker bij een verzekeringmaatschappij met taal gewerkt, strikt in het opgelegde vakjargon. Van negen tot vijf.

    Hij had zijn literaire talenten, die hij volgens hemzelf in ruime mate bezat, tijdens zijn werkzame leven het zwijgen opgelegd. Eindelijk kon dan nu het opgeslagen materiaal vanuit zijn onderbewuste in prachtige bewoordingen worden neergeschreven.

    Hij had wel nu en dan de tijd genomen om naar passende onderwerpen te zoeken, zijn talent waardig. In zijn verbeelding reageerden zijn lezers met welgemeende lof op zijn interpretaties van moeilijk oplosbare problemen en die gedachte alleen al deed  zijn ego fors groeien.

    Het vervolg op dit verhaal staat in mijn bundel:  Verhalen om nooit te vergeten.

     


  3. Eigen schuld?!

    mei 1, 2012 by Arenda

    EIGEN SCHULD?!

    Thema: Metamorfose.

    Ik hou van netjes en opgeruimd. Wat scheef ligt, leg ik recht. Wat los zit, zet ik vast. Overbodige zaken verwijder ik onverbiddelijk. Ik haat een rommelig huis.

    Een nicht brengt na jaren een bezoekje in gezelschap van haar twee zoontjes. Vol trots zie ik haar blik door mijn onberispelijke kamer dwalen.

    Ik haal koffie en bekers frisdrank uit de keuken. Als ik de kamer binnenkom, zie ik dat de jongens met mijn mooie kristallen glazen een piramide hebben gebouwd. Mijn kreet laat ze schrikken en het hele bouwwerk stort in. Verbijsterd staar ik naar de hoop scherven.

    Mijn nicht kijkt verbaasd op van haar iPhone en zegt: ‘Sorry, hoor, bij mij staan alle breekbare spullen achter slot en grendel!’

    April 2012                   Onder pseudoniem Arenda

    Gepubliceerd op de site 120 woorden.   120w.nl