RSS Feed

augustus, 2012

  1. Pop versus klassiek

    augustus 18, 2012 by Arenda

    POP VERSUS KLASSIEK

     

    Zolang ik me kan herinneren houd ik van klassieke muziek. Dat is verwonderlijk, aangezien die liefde mij niet met de paplepel is toegediend. Het enige klassieke werk waarvoor mijn vader  enigszins warmliep, was De barbier van Sevilla van Rossini. Echter, wanneer de opera via de radio werd uitgezonden, herkende hij die niet eens!

    Voor mij dus geen Paul Anka, Elvis Presley of Cliff Richard, al schreef ik hun namen, vergezeld van die van een rits collega-popzangers, in hoofdletters op de omslag van mijn agenda.  Klasgenoten zouden vreemd hebben opgekeken, als daarop de namen van componisten, zoals Beethoven en Rachmaninov, hadden geprijkt.

    Al ben ik geenszins afkerig van hedendaagse popmuziek, mijn liefde voor de klassieke componisten ligt nog altijd stevig verankerd.

     

     aug. 2012     Gepubliceerd op de site 120w.nl     Arenda Huijsen


  2. Gewoonte-verslaving

    augustus 9, 2012 by Arenda

    GEWOONTE-VERSLAVING.

     

    Wat is verslaving? Als men van de ene verslaving is afgekickt, staat de andere gereed om het over te nemen.

    Na de rookverslaving dient de eetverslaving zich aan of in elk geval de snoepverslaving. Enkele kilo’s later zet de sportverslaving in, die na allerlei blessures leidt tot verplichte rust waarin de tv-verslaving toeslaat.

    Daarna stevent men regelrecht op een hartkwaal af, die weer bestreden moet worden met een medicijnverslaving. Vervolgens gaat men aan gezond-leven verslaving doen met groenten, beweging en water, veel water. De zoveelste verslaving.

    Wacht eens even, dàt heet geen verslaving meer, dàt heet gewoonte. Wanneer noemt men een verslaving gewoonte en omgekeerd?

    Ik denk, dat ‘verslaving’ slecht is. En ‘gewoonte’ goed als er geen ‘slecht’ voor staat.

     

    Aug. 2012                           Arenda Huijsen

    Gepubliceerd op de site 120w.nl